Meny

Julbord 2020


Sill och gröna sillar

Bryggans inlagda julsill med sillgrönt                                

Skärgårdssill med forellrom

Mormor Ingas akvavitsill

Honungs-, calvados- och skånsk senapssill

Vitlök och dragonsill

Forellrom och vittvinssill

Hjortronsill

Klädesholmens matjessill med klassiska tillbehör

Chili- och honungssill

Örtagårdssill med ramslök

Stekt inlagd strömming med tre sorters lök

Farmors sillsallad

Honungs-, calvados- och ”senapssill” på aubergine

Örtagårdszucchini med smörgåskrasse

Sillinlagd polkabeta med grönt

Tofu- och örtsill

 

Lite mer fisk och skaldjur

Inkokt fjordlax, picklade grönsaker

Gravad fjordlax med citrusgrönt

Skinnhalstrad fjällröding

Laxrulle, pepparrot, gräslök och färskost

Varmrökt regnbågslax

Ägghalvor med kräftor och Västerbottenost

Sikromsfärskost på ägghalvor

Tångrom, gräslök och ägg

 

Röror, sallader och grönt

Skärgårdsröra med ramslök

Sjö & Lands klassiska skagenröra

Gubbröra i skål och brödchips                          

Tofuröra Skagen

Krämig rödbetssallad, Ingrid Marieäpplen, och salladslök

Sallad på Upplandskål, äppelcider, mandariner och rostade frön

Grönkålssallad med rostade valnötter, getost och blomhonung

Sallad på saltrostade potatisar, Ekerö-örter, cidersenap och spenat

Bakade jordärtskockor, apelsiner och grönkål

Ugnsbakade Gotlandsbetor, skogens svampar, grov senap och Ingrid Marieäpplen från äppelriket

Saffranscouscous med mandlar, russin, mynta och granatäpplen


 




Småvarmt

Sjö & Lands ekologiska handrullade köttbullar 

Små julkryddade jackfruit- och sojabiffar

Ekologiska rotsaksbullar

Jansons frestelse

Frestelse på rotfrukter från Stora Tollby Gård och grönkål

Ekologiska prinskorvar    

12 timmars Revbensspjäll                            

Brunkål med äpple                                  

Honung och kummindoftande rödkål

Risgrynsgröt

                 

Kallskuret

Griljerad ekologisk gårdsskinka

Senapsgriljerad rotselleri

Varmrökt Hjortstek från Pär på Värmdö

Rådjurspaté och skogens svampar

Rökt vildsvinskorv från Vaggeryd

Bakad leverpastej med små gurkor

Kryddig lammkorv

Munsökorv

Vasakorven från Ekholms i Rättvik

Ört- och vitlöksbakat kalkonbröst

 

Tillbehör

Grov honungssenap

Calvados och cidersenap

Hovmästarsås

Örtagårdssås

Äppelmos

Inlagda rödbetor

Smörgåsgurka

Saltgurka i stavar

Picklad rödlök

Lingon- och glöggchutney

Vispat brynt smör

 

Ostar

Vårt urval av gårdsostar från Lasse på Vilhelmdals

Lagrad Cheddarost

Stilton i krus

Päron- och lagerbladsmarmelad

Brödkorg med dagens nybakade bröd

 

Har vi glömt dessertbordet ?

Nej det får bli en överraskning! S.O.L. kommer att servera ett dignande dessertbord med minidesserter, bakverk och julens dessertklassiker.


Pris: 695 kr / person


Hör av dig!